HOME     BIOGRAFIE     DISCOGRAFIE     AGENDA     NIEUWS     FOTOS     CONTACT

Biografie

Ik ben Cor van der Hoogt, geboren 19 juni 1958 in Leiden. Vanaf mijn 14e jaar ben ik al bezig met muziek. Via een vriend ging ik een keer mee naar een repetitie van een band genaamd Phantom (Peter van Evert, Jaap Knigge en Anton den Hoed). Na de repetitie vroeg ik of ik een keertje mocht proberen te zingen. Ik had nog nooit gezongen, iedereen was zo enthousiast dat ik direct mocht blijven. Eenmaal thuisgekomen was er geen houden meer aan. Mijn broer had een gitaar met nog maar 1 snaar erop en ik probeerde er iets muzikaals uit te halen. Bij de volgende repetitie van Phantom vertelde ik dat ik ook gitaar speelde en werd toen de sologitarist van de band. Na een geslaagd optreden op een schoolfeest besloot ik het spelen op één snaar uit te breiden naar zes snaren.

We hadden weinig repertoire dus speelden we 15 keer Born to be wild  op een avond.

Zo is het allemaal begonnen en vanaf dat moment draaide mijn leven om muziek.

Voor mijn eerste eigen gitaar heb ik een krantenwijk gelopen.In de jaren ’70 speelde ik in de band DOOP.

In 1977 kwam ik terecht in de band TOWER, in 1985 in SPLIT DECISION, in de jaren ’90 TRICK OR TREAT en vanaf eind jaren ’90 tot op heden ben ik één van de STEVIGE STAARTMANNEN. Vanaf 2010 speel ik regelmatig met de ROYAL 4. Verder heb ik o.a. ook gespeeld met Storm, Van Beukenstein, Hans Stoop en Barend Courbois.
TOWER

Tower bestond uit Marian Pijnaker (zang), Ton Hoogeboom (drums/zang), Henk van Loon (toetsen/zang), Ben Peterzen (basgitaar) en Cor van der Hoogt (gitaar/zang).

In 1982 brachten we de elpee “Titan” uit. De elpee werd geproduceerd en mede geschreven door Cat Music (Catapult/Rubberen Robbie).

De single “See you Tonight” behaalde de elfde positie in de Nederlandse top 40. De single “Goin Home” behaalde de vijftiende plaats.

Wie herinnert zich nog “De avondspits” gepresenteerd door Frits Spits? Hij lanceerde de kreet “Wat een power die Tower”.


Uit de samenwerking met Cat Music kregen Marian en ik veel studioprojecten o.a. voor André Hazes, Gazuzu en Fantastique.

Wij waren de stemmen achter het duo Fantastique.


Na Tower zijn Marian en ik in 1985 verder als duo onder de naam Split Decision. We brachten de single “Action” uit.
TRICK OR TREAT

Trick or Treat bestond uit Wouter Hoek (zang/gitaar/percussie), Frans Wisse (toetsen/zang), André de Bruin (basgitaar/ zang), René Lindhout (drums) en Cor van der Hoogt (gitaar/zang).


STEVIGE STAARTMANNEN

Met Wouter Hoek (ex Trick or Treat) vorm ik sinds eind jaren ’90 tot op heden het duo de Stevige Staartmannen.ROYAL 4

Royal 4, bestaat uit Joaquin Lorenzo (gitaar/zang), Dean Curtis (basgitaar/zang), Herman Honsbeek (cajon en percussie/zang) en Cor van der Hoogt (gitaar/zang).


Verder speel ik regelmatig als gastgitarist/zanger bij diverse bands.